Monday, 31 March 2014

Blouse Untuk Dijual

Blouse hasil jahitan sendiri dengan corak terkini untuk dijual. Material adalah dari fabrik jenis LYCRA. Sedap dipakai, sejuk dan lembut. 

SMS/Whatsapp Kak Ros: 017-4315193.
PM melalui facebook : https://www.facebook.com/nashfesyen

Harga blouse seperti dipaparkan di bawah setiap gambar. Kos Pos: RM6.00 (Semenanjung), RM10.00 (Sabah & Sarawak) walaupun beberapa helai dibeli.

Penghantaran menggunakan pos laju.

Sila lihat blouse di bawah. Pilih yang mana berkenan dihati. 

Code: BS0001
Size: M
Harga: RM65.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: BS0002
Size: L
Harga: RM65.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

Code: BS0003
Size: M
Harga: RM65.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: BS0004
Size: L
Harga: RM65.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: BS0005
Size: L
Harga: RM65.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

Dress Untuk Dijual

Dress hasil jahitan sendiri dengan corak terkini untuk dijual. Material adalah dari fabrik jenis LYCRA. Sedap dipakai, sejuk dan lembut.

SMS/Whatsapp Kak Ros: 017-4315193.
PM melalui facebook : https://www.facebook.com/nashfesyen

Harga dress seperti dipaparkan di bawah setiap gambar. Kos Pos: RM6.00 (Semenanjung), RM10.00 (Sabah & Sarawak) walaupun beberapa helai dibeli.

Penghantaran menggunakan pos laju.

Sila lihat dress di bawah. Pilih yang mana berkenan dihati. 

SOLD OUT
Code: DL0001
Size: XL
Harga: RM170.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: DL0003
Size: L
Harga: RM160.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: DL0004
Size: L
Harga: RM160.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: DL0005
Size: M
Harga: RM150.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: DL0006
Size: L
Harga: RM160.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: DL0007
Size: L
Harga: RM160.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: DL0008
Size: M
Harga: RM150.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: DL0009
Size: M
Harga: RM150.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

Sunday, 30 March 2014

Shawl Berawning






Tempahan dari pelanggan kali ini adalah tambahan awning pada shawl. Dengan shawl berawning lebih mudah untuk dipakai tanpa memerlukan inner. Shawl pun nampak cantik dan bergaya. Sesuai kepada sesiapa yang ingin memakai shawl tetapi hendakkan cara yang mudah untuk membentuknya tanpa memerlukan masa yang lama.

Dengan memilih shawl dengan warna dan coraknya sendiri, pemakai akan lebih bergaya dengan fesyen terkini, berasa yakin serta shawl yang dipilih juga mampu disesuaikan dengan baju pilihan. Oleh sebab itulah tambahan awning pada shawl sentiasa menjadi pilihan kepada peminat shawl

Saturday, 29 March 2014

Beli Mesin Jahit Tepi Halus

mesin jahit tepi halus

jahitan tepi shawl

Paling banyak tempahan menjahit yang saya terima adalah tempahan jahit tepi shawl dan tempahan jahit tepi tudung. Tempahan jahit tepi halus ini mengatasi tempahan menjahit baju dan tempahan menjahit tudung

Sebelum ini saya hanya mempunyai satu sahaja mesin jahit tepi halus. Pada masa ini saya merasakan satu keperluan untuk membeli sebuah lagi mesin jahit tepi halus ini. Tujuan utama adalah sebagai 'back up' jika berlaku kerosakan kepada mesin jahit tepi halus yang satu lagi.

Pernah terjadi mesin jahit tepi halus saya rosak dan technician pula tidak boleh datang menyebabkan segala aktiviti menjahit tudung dan shawl terganggu. Ini merugikan masa saya kerana mesin jahit tepi halus adalah mesin yang wajib ada untuk jahitan tudung dan shawl. Mesin jahit tepi juga satu keperluan jika ada kelas menjahit tudung. Jika berlaku kerosakan segala rancangan saya akan terganggu. Bayangkan jika mesin tersebut rosak dan pelanggan pula hendakkan shawl atau tudung mereka dengan segera. Technician pula tidak boleh datang pada hari itu dan mungkin juga dalam dua tiga hari juga. Ini boleh menyebabkan segala urusan terganggu pada saat-saat kritikal tersebut. Oleh sebab itulah saya membuat keputusan untuk membeli sebuah lagi mesin jahit tepi halus sebagai 'back up' jika berlaku kecemasan. Jika satu rosak satu lagi boleh digunakan sementara menunggu technician datang repair.

Selain daripada itu kedua-dua mesin tersebut boleh digunakan jika terdapat tempahan yang banyak. Mesin jahit tepi halus sangat mudah untuk digunakan. Sesiapa sahaja boleh menggunakannya setelah mencuba beberapa kali.

Mesin jahit tepi ini berjenama MAQI buatan dari China. Mesin ini mesin baru bukannya mesin secondhand. Saya telah mencuba untuk jahitan pada kain chiffon dan lycra. Kedua-dua kain tersebut mempunyai kualiti jahitan yang sangat memuaskan. Lihat sendiri kualiti jahitan tepi halus pada gambar di atas. Selepas ini bolehlah saya mempercepatkan lagi setiap tempahan jahit tepi tudung dan shawl yang saya terima.

Nampaknya ruang rumah saya terpaksa saya korbankan lagi untuk memberi ruang kepada mesin jahit baru. Mungkin jika saya perlu tambah lagi mesin jahit pada masa akan datang, saya perlu pertimbangkan untuk mencari tempat yang lebih luas.

Thursday, 27 March 2014

Tempahan Fesyen Peplum Terkini

Peplum fesyen terkini dengan butang berbalut di belakang


 Lagi fesyen peplum terkini

Alhamdulillah, akhirnya dapat kembali semula ke Bangi. Tidak banyak hendak dicoretkan sepanjang bercuti di kampung. Cuaca panas dan kering di kampung. Sepanjang hari dihabiskan dengan beristirehat sahaja sambil melihat anak-anak bermain layang-layang di dalam bendang yang kering kontang. Hanya hari ketiga anak-anak mengajak pergi ke Pasar Chowrasta  di Pulau Pinang mencari novel-novel terpakai. Perjalanan ke Pulau Pinang melalui Jambatan Kedua Pulau Pinang pergi dan balik. Pergi waktu petang dan balik pada waktu malam. Ingin merasai pengalaman baru melalui Jambatan Kedua Pulau Pinang pada waktu siang dan malam. Tol masih lagi percuma.

Pada paginya pergi ke Sungai Petani untuk mencari kain-kain untuk membuat tudung. Kain yang dicari adalah yang tidak ada stok di sini terutamanya kain chiffon putih yang sudah habis stok di Jakel KL dan juga kain lycra sherwood green yang juga tiada stok di Jakel KL. Ada beberapa tempahan dari pelanggan yang terpaksa ditangguhkan kerana tiada stok kain tersebut.

Sampai di rumah, tidak boleh berehat  panjang. Ada sahaja pelanggan yang menghantar message ingin berjumpa. Gambar baju di atas di atas adalah tempahan dari pelanggan dengan fesyen peplum terkini untuk menghadiri majlis kahwin.

Itu sahaja untuk entri kali ini. Mood bercuti masih terasa kerana anak-anak masih bercuti. Selepas ini tidak lagi boleh berehat panjang kerana tempahan hari raya sudah mula diterima.

Friday, 21 March 2014

Balik Kampung

Saya akan bercuti di kampung sehingga hari Rabu, 26 Mac 2014. Segala panggilan/sms/whatsapp/pm dan sebarang pertanyaan masih akan dijawab seperti biasa.

Jangan datang ke rumah sehingga hari Rabu ini . Saya tidak ada di rumah. Urusan menjahit akan saya berhenti buat seketika.

Segala urusan berkaitan pembelian boleh dilakukan seperti biasa tetapi produk hanya akan dipos pada hari Khamis, 27 Mac 2014.

Kepada pelanggan saya yang belum saya sempat siapkan tempahan, saya minta maaf kerana tak boleh siapkan cepat. InsyaAllah selepas kembali ke sini semua saya akan siapkan secepat mungkin.  

Kepada yang terlalu lama menunggu tempahan saya, harap boleh hubungi saya semula. Mungkin saya terlepas pandang.

Jumpa Lagi Hari Khamis Ini.

Pulang ke kampung nanti, saya sempatkan siap jubah dan tudung labuh berdagu untuk emak mertua. Juga untuk kakak saya sehelai tudung labuh 3 layer. Semuanya hadiah dari saya apabila sampai di kampung nanti.

jubah untuk emak

tudung labuh untuk emak

tudung labuh 3 layer untuk kakak

Wednesday, 19 March 2014

Peplum Sari, Kebaya Sari & Jubah

peplum sari

kebaya sari

jubah

Kalau dilihat kepada kata kunci atau keyword yang membawa banyak trafik ke blog ini pada masa sekarang adalah berkaitan dengan tempahan menjahit baju. Antara kata kunci popular yang dicari melalui google yang membawa kepada blog ini adalah seperti tempahan baju raya 2014, jahit baju raya 2014, tempahan menjahit baju, tempahan menjahit baju kurung, fesyen baju kurung, fesyen baju kurung 2014, fesyen dress dan banyak lagi yang lain. Mungkin sudah banyak artikel yang ditulis dalam blog ini sehingga disenaraikan dalam page google. Mungkin juga keyword di atas boleh hilang begitu sahaja pada bila-bila masa apabila semakin ramai mempromosi tempahan untuk hari raya nanti. Apa-apa pun kalau dapat mengekal pelanggan yang ada sekarang pun sudah dikira cukup baik. 

Nampaknya carian mengenai fesyen baju telah mengatasi carian berkaitan tudung dan syawl pada blog ini. Walaupun hari raya lambat lagi tetapi sudah ramai yang mula mencari tempahan untuk menjahit baju raya. Saya juga menjangkakan blog ini akan terus menerima trafik yang tinggi pada bulan-bulan yang akan datang apabila menghampiri bulan ramadan. Ramai pelanggan saya yang cuba buat pertama kali menempah pelbagai fesyen baju juga kini mula booking untuk tempahan jahit baju pada hari raya nanti.

Entri kali ini sebenarnya berkaitan dengan tempahan dari pelanggan saya iaitu peplum kain sari, kebaya sari dan jubah. Dalam entri yang lepas saya ada menceritakan berkaitan dengan pelbagai fesyen kebaya termasuklah kebaya sari, fesyen peplum dan juga fesyen jubah. Untuk mengenali fabrik sari boleh baca semula artikel di bawah.

Fabrik sari diperbuat daripada sutera, kapas dan juga kombinasi kapas dan sutera. Pada masa sekarang sari juga diperbuat daripada kain sintetik di mana harganya lebih rendah berbanding dengan fabrik yang diperbuat daripada bahan sutera atau kapas. Sari yang lebih mahal diperbuat daripada sutera yang bercampur dengan emas yang menghasilkan kesan berkilau atau daripada bahan kapas yang lebih licin dan halus. Dengan peredaran masa penggunaan kain sari telah dipelbagaikan dan disesuaikan dalam peredaran fesyen. Kini kain sari turut dijadikan sebagai baju kurung, kebaya, peplum dan lain-lain.

Kalau nak tempah jahit baju masih Kak Ros terima lagi  pada masa sekarang. Kalau nak tempah baju fesyen, boleh hantar gambar dahulu atau bawa baju contoh. Perlu bincang dahulu sebab ada sesetengah fesyen baju diluar pengetahuan Kak Ros.

"Kak Ros ni banyak betul buat promosi.  Tak letih ka?"  "Tudung saya bila nak siap?"

Kalau Kak Ros tak buat promosi macam mana nak tulis entri blog ini setiap hari. Pembaca setia pun dah ramai.

Tuesday, 18 March 2014

Tempah Baju Pengapit Pengantin

dress moden

Tukang jahit menerima tempahan sepanjang masa. Bukan setakat tempahan untuk hari raya sahaja yang banyak dan tak menang tangan. Tempahan untuk hari-hari yang lain begitu juga. Bila musim cuti sekolah, ada tempahan untuk baju nikah, tempahan baju pengantin. Bila hari raya, tempahan baju untuk hari raya pula. Bila hujung tahun, ada tempahan baju untuk pergi bercuti dan juga tempahan baju untuk dinner atau tempahan baju untuk hari keluarga. Bila hari bekerja, tempahan baju untuk dipakai semasa bekerja. Begitulah selalu. Tidak pernah putus-putus.

Minggu depan cuti sekolah. Banyaklah majlis perkahwinan di sana sini. Rakan-rakan pejabat ramai yang akan menyambut majlis gilang-gemilang menyambut hari perkahwinan. Majlis menyambut pengantin perempuanlah yang biasa ditunggu-tunggu oleh semua orang.

Apabila hendak jadi pengantin nanti, kawan-kawan rapatlah yang biasaya diajak sebagai pengapit pengantin. Apabila kawan rapat sendiri  yang jadi pengapit akan hilang rasa gemuruh di hati. Maklum sahajalah hari yang gilang-gemilang tersebut, pasti akan jadi tumpuan. Setiap mata akan memberi perhatian kepada pengantin.

Teman rapat yang menjadi pengapit terasa malu sebenarnya untuk menjadi pengapit. Terasa malu sebenarnya sebab kawan sendiri sudah berkahwin tetapi diri entah bila. Tidak ada sesiapun lagi yang datang merisik khabar. Tapi apakan daya bila yang mengajak pula adalah kawan sendiri. Mahu tak mahu terpaksalah terima juga menjadi pengapit pengantin walaupun berat di hati.

Perkara pertama yang harus difikirkan adalah tentang pakaian. Baju apakah yang harus dipakai semasa menjadi pengapit nanti? Pakaian yang dipakai mesti sekurang-kurangnya setanding dengan pengantin. Bukan sahaja pengantin yang menjadi perhatian pada hari gilang gemilang tersebut tetapi juga pengapit. Pakaian yang sesuai mesti dipakai. Untung-untung di kalangan tetamu yang ramai hadir ada pula yang berkenan apabila melihat pengapit yang segak bergaya dengan baju dress yang dipakai dan teringin pula hendak buat menantu. Adalah peluang untuk jadi pengantin pula selepas itu.

Pemilihan baju yang sesuai walaupun sebagai pengapit pengantin perlulah bergaya sebagaimana pengantin juga. Baju pilihan mesti ditempah supaya sesuai dengan saiz badan. Fesyen baju mestilah dress moden bersulamkan lace yang nampak cantik dan menarik.

Bukan hendak melawan dengan pengantin, tetapi perlu ada strategi.

Monday, 17 March 2014

Tudung Labuh Berdagu & Tanpa Pelapik Dagu Untuk Dijual

Tudung labuh berpelapik dagu dan tanpa pelapik dagu di bawah adalah untuk dijual. Stock ready.

Material: Lycra dengan corak terbaru.
Jenis awning: Soft Awning Corduroy

Sedap dipakai dan mudah dijaga. Semua tudung adalah jahitan sendiri.

PM melalui facebook : https://www.facebook.com/nashfesyen
SMS/Whatsapp Kak Ros: 017-4315193.

Harga tudung seperti dipaparkan di bawah setiap gambar tudung.  Kos Pos: RM6.00 (Semenanjung), RM10.00 (Sabah & Sarawak) walaupun beberapa helai dibeli.

Penghantaran menggunakan Pos Laju.

Kami mengguna kamera Nikon D3100 untuk mengambil gambar. Warna mungkin sedikit berbeza disebabkan pencahayaan dan setting pada skrin komputer.

Sila nyatakan kod tudung jika ingin membeli. Siapa cepat dia dapat. Klik imej untuk gambar yang lebih jelas.

SOLD OUT
Tudung Berdagu Twist
Kod Produk: TBT0001
Harga: RM60.00

SOLD OUT
Tudung Berdagu Biasa
Kod Produk: TBB0001
Harga: RM45


Tudung Berdagu Biasa
Kod Produk: TBB0002
Harga: RM45

SOLD OUT
Tudung Berdagu Biasa
Kod Produk: TBB0003
Harga: RM45

SOLD OUT
Tudung Berdagu Biasa
Kod Produk: TBB0004
Harga: RM45

SOLD OUT
Tudung Berdagu Biasa
Kod Produk: TBB0005
Harga: RM45


Tudung Berdagu Biasa
Kod Produk: TBB0006
Harga: RM45

SOLD OUT
Tudung Berdagu Biasa
Kod Produk: TBB0007
Harga: RM45


Tudung Tanpa Pelapik Dagu Biasa
Kod Produk: TTB0001
Harga: RM40

SOLD OUT
Tudung Tanpa Pelapik Dagu Biasa
Kod Produk: TTB0002
Harga: RM40


Tudung Tanpa Pelapik Dagu Biasa
Kod Produk: TTB0003
Harga: RM40


Tudung Tanpa Pelapik Dagu Biasa
Kod Produk: TTB0004
Harga: RM40


Tudung Tanpa Pelapik Dagu Biasa
Kod Produk: TTB0005
Harga: RM40

SOLD OUT
Tudung Tanpa Pelapik Dagu Biasa
Kod Produk: TTB0006
Harga: RM40

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017