Showing posts with label tudung chiffon. Show all posts
Showing posts with label tudung chiffon. Show all posts

Monday, 2 February 2015

Minat Tudung 3 Layer Warna Terang


Chocky Pink


Purple


Dark Brown

Warna pilihan adalah chocky pink, purple dan dark brown untuk tudung 3 layer ini. Tempahan warna-warna begini memang mudah untuk dicari kainnya kerana warna-warna biasa yang selalu dijual di kedai kain. 

Bila dah jadi tudung dan disemat pula dengan kerongsang yang berkilauan nampak cantik dan menarik pula. Tudung dengan warna-warna terang sebegini memang selalu ditempah oleh pelanggan. 

Entri kali ringkas sahaja. Hanya untuk memaparkan hasil jahitan terkini.

Sunday, 17 August 2014

Tudung Chiffon Twist 2 Layer

tudung chiffon twist 2 layer


pandangan depan dan sisi

pola tudung

Tudung chiffon twist 2 layer ini panjang di bahagian hadapannya tidak sama di sebelah kiri dengan kanan. Maksudnya di sebelah kiri tidak sama panjang dengan di sebelah kanan atau sebaliknya mengikut pilihan pelanggan. Lihat pada pola yang saya tunjukkan mungkin boleh gambarkan bagaimana design tudung tersebut.

Cara memakainya juga mudah dengan hanya memasang kerongsang pada tudung. Material yang saya gunakan adalah chiffon georgette. Awning juga menggunakan material yang sama. 

Tempahan dari pelanggan saya ini adalah untuk ke majlis perkahwinan. Satu untuk emak dan satu untuk dipakai sendiri. Best kan dapat bergaya dengan tudung chiffon 2 layer. Mesti nak ambil gambar dengan emak untuk diabadikan sebagai kenangan.

Tuesday, 25 February 2014

Tudung Chiffon 3 Layer Untuk Dijual

Dapatkan tudung chiffon 3 layer dengan dengan harga istimewa.

Tudung bersaiz M dengan labuh dari dagu 11 inci. Material: Chiffon Georgette

Jahitan tepi halus yang kemas.

Kami mengguna kamera Nikon D3100 untuk mengambil gambar. Warna mungkin sedikit berbeza disebabkan pencahayaan dan setting pada skrin komputer.

PM melalui facebook : https://www.facebook.com/nashfesyen
SMS/Whatsapp Kak Ros: 017-4315193.

Harga tudung seperti dipaparkan di bawah setiap gambar tudung.  Kos Pos: RM6.00 (Semenanjung), RM10.00 (Sabah & Sarawak)  walaupun beberapa helai dibeli.

Penghantaran menggunakan pos laju.

Sila nyatakan kod tudung jika ingin membeli. Siapa cepat dia dapat. Klik imej untuk gambar yang lebih besar.

SOLD OUT
Kod: TTL0001
Harga: RM65.00

SOLD OUT
Kod : TTL0002
Harga: RM65.00

SOLD OUT
Kod: TTL0003
Harga: RM65.00

SOLD OUT
Kod: TTL0004
Harga: RM60.00

SOLD OUT
Kod: TTL0005
Harga: RM60.00

SOLD OUT
Kod: TTL0006
Harga: RM60.00

SOLD OUT
Kod: TTL0007
Harga: RM60.00

SOLD OUT
Kod: TTL0008
Harga: RM60.00

SOLD OUT
Kod: TTL0009
Harga: RM60.00

SOLD OUT
Kod: TTL:0010
Harga: RM60.00

Wednesday, 19 February 2014

Tudung Labuh & Tudung Chiffon

Niat asal nak tulis entri ini dengan artikel yang lebih panjang berkaitan dengan hobi menjahit tetapi lain pula jadinya. Terasa mengantuk betul. Tersengguk-sengguk depan komputer. Tak boleh nak fokus menaip.

Akhirnya cukuplah update beberapa gambar tudung yang sempat dijahit untuk hari ini. Hari ini sahaja seharian memotong dan menjahit shawl dan siapkan beberapa helai tudung. Tetamu tak berapa ramai yang datang hari ini.

Tudung labuh berlapik dagu dan tanpa pelapik dagu paling banyak ditempah. Stok kain lycra pun dah tinggal sedikit. Mungkin hujung minggu ini perlu ke KL lagi bagi mencari tambahan kain lycra. Kain hitam plain dan juga bercorak hitam paling banyak ditempah. Cadangan asal membeli kain lycra ini untuk menjahit produk sendiri dan nak dimasukkan ke dalam Kedai Online Nash Fesyen yang sudah lama tak diupdate dengan produk-produk terbaru. Kain lycra yang ada stok tadi habis pula ditempah pelanggan untuk tudung labuh berdagu dan tanpa pelapik dagu.

Sementara itu pula beberapa tempahan tudung tiga layer putih juga mendapat tempahan. Sudah siapka untuk dua pelanggan dan sudah diposkan pada hari ini. Tinggal satu lagi tempahan tudung chiffon 3 layer putih yang belum sempat disiapkan.

Besok pula bercadang nak berhenti sekejap menjahit tudung untuk mula memotong kain untuk tempahan baju dan dress pula.

Nampaknya keadaan ini akan berterusan sehingga hari raya nanti. Tak boleh nak berehat. Mungkin rasanya perlu fikir strategi yang lain pula. Berhenti sekejap mengambil tempahan dan mula fokus untuk menjahit produk sendiri untuk dimasukkan ke Kedai Online Nash Fesyen. Lihatlah dahulu keadaan macam mana nanti. Ramai juga pengunjung yang datang ke blog ini bertanya tentang produk yang sudah ada stok untuk dibeli terus tanpa perlu membuat tempahan menjahit.

Lihat dahulu beberapa hasil jahitan tudung.

Tudung chiffon 3 layer putih










Thursday, 28 November 2013

Tudung Twist & Tudung Chiffon Untuk Pengantin

Musim cuti banyaklah majlis perkahwinan berlangsung. Hari istimewa pengantin baru perlu dihiasi dengan pelbagai perhiasan dari pelamin, kelengkapan bilik pengantin sehinggalah pakaian pengantin. Hari istimewa mestilah dirai dengan istimewa. Maklum sajalah Raja Sehari.

Ada pasangan pengantin yang menyewa pakain pengantin dengan harga yang mahal untuk menyerikan majlis perkahwinan tersebut. Kelengkapan dengan sehelai sahaja persalinan tentunya tidak mencukupi kerana gambar hari istimewa tersebut perlu diambil dan di rakam sebanyak mungkin.

Oleh sebab itu ada yang memilih untuk menempah dengan tukang jahit untuk menjahit pakain pengantin termasuklah tudung. Saya juga tidak kurang menerima tempahan termasuklah tudung.

Di bawah saya kongsikan tudung yang saya jahit khas untuk pengantin baru iaitu tudung twist 2 layer. Salah satu tudung di bawah dengan kemasan piping berwarna gold.



Di bawah pula adalah untuk pengantin yang lain pula iaitu tudung chiffon 2 layer.



SELAMAT PENGANTIN BARU

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017