Showing posts with label tempahan menjahit. Show all posts
Showing posts with label tempahan menjahit. Show all posts

Monday, 8 February 2016

Dress & Jubah





Antara beberapa tempahan dress & jubah daripada pelanggan. 

Tempahan untuk hari raya 2016 sekarang dibuka. Berminat boleh hubungi Kak Ros 017-4315193 atau datang terus ke kedai Nash Fesyen di Jalan Reko Sentral 2, Kajang. Sebelah M Garden Hotel dan Etiqa Insurance.

Friday, 21 March 2014

Balik Kampung

Saya akan bercuti di kampung sehingga hari Rabu, 26 Mac 2014. Segala panggilan/sms/whatsapp/pm dan sebarang pertanyaan masih akan dijawab seperti biasa.

Jangan datang ke rumah sehingga hari Rabu ini . Saya tidak ada di rumah. Urusan menjahit akan saya berhenti buat seketika.

Segala urusan berkaitan pembelian boleh dilakukan seperti biasa tetapi produk hanya akan dipos pada hari Khamis, 27 Mac 2014.

Kepada pelanggan saya yang belum saya sempat siapkan tempahan, saya minta maaf kerana tak boleh siapkan cepat. InsyaAllah selepas kembali ke sini semua saya akan siapkan secepat mungkin.  

Kepada yang terlalu lama menunggu tempahan saya, harap boleh hubungi saya semula. Mungkin saya terlepas pandang.

Jumpa Lagi Hari Khamis Ini.

Pulang ke kampung nanti, saya sempatkan siap jubah dan tudung labuh berdagu untuk emak mertua. Juga untuk kakak saya sehelai tudung labuh 3 layer. Semuanya hadiah dari saya apabila sampai di kampung nanti.

jubah untuk emak

tudung labuh untuk emak

tudung labuh 3 layer untuk kakak

Wednesday, 19 February 2014

Tudung Labuh & Tudung Chiffon

Niat asal nak tulis entri ini dengan artikel yang lebih panjang berkaitan dengan hobi menjahit tetapi lain pula jadinya. Terasa mengantuk betul. Tersengguk-sengguk depan komputer. Tak boleh nak fokus menaip.

Akhirnya cukuplah update beberapa gambar tudung yang sempat dijahit untuk hari ini. Hari ini sahaja seharian memotong dan menjahit shawl dan siapkan beberapa helai tudung. Tetamu tak berapa ramai yang datang hari ini.

Tudung labuh berlapik dagu dan tanpa pelapik dagu paling banyak ditempah. Stok kain lycra pun dah tinggal sedikit. Mungkin hujung minggu ini perlu ke KL lagi bagi mencari tambahan kain lycra. Kain hitam plain dan juga bercorak hitam paling banyak ditempah. Cadangan asal membeli kain lycra ini untuk menjahit produk sendiri dan nak dimasukkan ke dalam Kedai Online Nash Fesyen yang sudah lama tak diupdate dengan produk-produk terbaru. Kain lycra yang ada stok tadi habis pula ditempah pelanggan untuk tudung labuh berdagu dan tanpa pelapik dagu.

Sementara itu pula beberapa tempahan tudung tiga layer putih juga mendapat tempahan. Sudah siapka untuk dua pelanggan dan sudah diposkan pada hari ini. Tinggal satu lagi tempahan tudung chiffon 3 layer putih yang belum sempat disiapkan.

Besok pula bercadang nak berhenti sekejap menjahit tudung untuk mula memotong kain untuk tempahan baju dan dress pula.

Nampaknya keadaan ini akan berterusan sehingga hari raya nanti. Tak boleh nak berehat. Mungkin rasanya perlu fikir strategi yang lain pula. Berhenti sekejap mengambil tempahan dan mula fokus untuk menjahit produk sendiri untuk dimasukkan ke Kedai Online Nash Fesyen. Lihatlah dahulu keadaan macam mana nanti. Ramai juga pengunjung yang datang ke blog ini bertanya tentang produk yang sudah ada stok untuk dibeli terus tanpa perlu membuat tempahan menjahit.

Lihat dahulu beberapa hasil jahitan tudung.

Tudung chiffon 3 layer putih










Sunday, 16 February 2014

Jubah, Blouse, Dress dan Baju Kurung Untuk Pelanggan

Hari ini tak nak tulis cerita panjang-panjang. Cukuplah nak tunjukkan gambar beberapa tudung, shawljubah dress, blouse dan baju kurung yang berjaya disiapkan dalam beberapa hari ini seperti mana yang ditempah oleh pelanggan.

Ungkapan popular "A picture is worth a thousand words" cukup untuk mentafsirkan dan menggambarkan tudung dan baju yang sebagaimana menjadi pilihan pelanggan. Bukan semua orang suka membaca. Ada yang nak tengok gambar sahaja. Ada yang suka cerita. Ada yang suka kedua-dua sekali. Ikut minat masing-masing. Yang terbaik adalah mereka yang suka berfikir apabila melihat sesuatu ada membaca sesuatu.

Bagi pengiklan dan penjual online pula gambar atau imej yang cantik dan menarik amat penting untuk memukau pelanggan sehingga menjadikan pelanggan rasa tidak senang duduk dan termimpi-mimpi untuk mendapatkan produk tersebut.

Bagi saya pula yang masih belajar ilmu edit mengedit ini dan mengambil gambar secara profesional ini cukuplah untuk menunjukkan gambar hasil jahitan yang saya siapkan. Gambar yang diambil tanpa edit dan hanya menggunakan patung sebagai model. Kalau ikut hati memang macam-macam nak belajar. Mungkin juga perlu fikirkan untuk 'outsource' sahaja benda-benda macam ni. Nantilah bila dah maju nanti.

Kalau dulu gambar-gambar yang saya ambil berlatar belakang warna putih sebab dinding rumah lama warna putih, sekarang warna kuning pula sebab dirumah baru sekarang dindingnya warna kuning. Kalau nak ambil gambar dengan latarbelakang putih juga mungkin perlu beli skrin putih yang boleh diletakkan sebagai latarbelakang.

Bila dah mula menaip, mulalah nak tulis panjang-panjang. Cukuplah setakat ini dan nikmati hasil jahitan yang saya sempat siapkan dalam beberapa hari ini.

Shawl Instant Dengan Bunga Ros













Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017