Showing posts with label tempah shawl. Show all posts
Showing posts with label tempah shawl. Show all posts

Sunday, 16 February 2014

Jubah, Blouse, Dress dan Baju Kurung Untuk Pelanggan

Hari ini tak nak tulis cerita panjang-panjang. Cukuplah nak tunjukkan gambar beberapa tudung, shawljubah dress, blouse dan baju kurung yang berjaya disiapkan dalam beberapa hari ini seperti mana yang ditempah oleh pelanggan.

Ungkapan popular "A picture is worth a thousand words" cukup untuk mentafsirkan dan menggambarkan tudung dan baju yang sebagaimana menjadi pilihan pelanggan. Bukan semua orang suka membaca. Ada yang nak tengok gambar sahaja. Ada yang suka cerita. Ada yang suka kedua-dua sekali. Ikut minat masing-masing. Yang terbaik adalah mereka yang suka berfikir apabila melihat sesuatu ada membaca sesuatu.

Bagi pengiklan dan penjual online pula gambar atau imej yang cantik dan menarik amat penting untuk memukau pelanggan sehingga menjadikan pelanggan rasa tidak senang duduk dan termimpi-mimpi untuk mendapatkan produk tersebut.

Bagi saya pula yang masih belajar ilmu edit mengedit ini dan mengambil gambar secara profesional ini cukuplah untuk menunjukkan gambar hasil jahitan yang saya siapkan. Gambar yang diambil tanpa edit dan hanya menggunakan patung sebagai model. Kalau ikut hati memang macam-macam nak belajar. Mungkin juga perlu fikirkan untuk 'outsource' sahaja benda-benda macam ni. Nantilah bila dah maju nanti.

Kalau dulu gambar-gambar yang saya ambil berlatar belakang warna putih sebab dinding rumah lama warna putih, sekarang warna kuning pula sebab dirumah baru sekarang dindingnya warna kuning. Kalau nak ambil gambar dengan latarbelakang putih juga mungkin perlu beli skrin putih yang boleh diletakkan sebagai latarbelakang.

Bila dah mula menaip, mulalah nak tulis panjang-panjang. Cukuplah setakat ini dan nikmati hasil jahitan yang saya sempat siapkan dalam beberapa hari ini.

Shawl Instant Dengan Bunga Ros













Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017