Showing posts with label dress. Show all posts
Showing posts with label dress. Show all posts

Friday, 21 April 2017

Tempahan Menjahit Baju Raya 2017 Masih Dibuka

                                       baju moden lace                                        dress

                        
                                          peplum moden                             kebaya tradisional

Peluang memiliki baju raya mengikut ukuran badan sendiri. Kami masih masih lagi menerima tempahan menjahit baju raya 2017. Tempahan akan ditutup bila-bila masa sahaja apabila kuota tempahan sudah cukup. 

Minggu depan dapat gaji. Cepat pergi beli kain. Siapa dulu dia dapat.

Untuk tempahan sila whatsapp 017-4315193 atau datang ke kedai Nash Fesyen di alamat:

No 3-1, Jalan Reko Sentral 2, Reko Sentral, 43000 Kajang, Selangor.

Ceriakan hari raya tahun ini dengan baju fesyen pilihan sendiri, selesa dan sedap dipakai

Monday, 8 February 2016

Dress & Jubah





Antara beberapa tempahan dress & jubah daripada pelanggan. 

Tempahan untuk hari raya 2016 sekarang dibuka. Berminat boleh hubungi Kak Ros 017-4315193 atau datang terus ke kedai Nash Fesyen di Jalan Reko Sentral 2, Kajang. Sebelah M Garden Hotel dan Etiqa Insurance.

Sunday, 16 February 2014

Jubah, Blouse, Dress dan Baju Kurung Untuk Pelanggan

Hari ini tak nak tulis cerita panjang-panjang. Cukuplah nak tunjukkan gambar beberapa tudung, shawljubah dress, blouse dan baju kurung yang berjaya disiapkan dalam beberapa hari ini seperti mana yang ditempah oleh pelanggan.

Ungkapan popular "A picture is worth a thousand words" cukup untuk mentafsirkan dan menggambarkan tudung dan baju yang sebagaimana menjadi pilihan pelanggan. Bukan semua orang suka membaca. Ada yang nak tengok gambar sahaja. Ada yang suka cerita. Ada yang suka kedua-dua sekali. Ikut minat masing-masing. Yang terbaik adalah mereka yang suka berfikir apabila melihat sesuatu ada membaca sesuatu.

Bagi pengiklan dan penjual online pula gambar atau imej yang cantik dan menarik amat penting untuk memukau pelanggan sehingga menjadikan pelanggan rasa tidak senang duduk dan termimpi-mimpi untuk mendapatkan produk tersebut.

Bagi saya pula yang masih belajar ilmu edit mengedit ini dan mengambil gambar secara profesional ini cukuplah untuk menunjukkan gambar hasil jahitan yang saya siapkan. Gambar yang diambil tanpa edit dan hanya menggunakan patung sebagai model. Kalau ikut hati memang macam-macam nak belajar. Mungkin juga perlu fikirkan untuk 'outsource' sahaja benda-benda macam ni. Nantilah bila dah maju nanti.

Kalau dulu gambar-gambar yang saya ambil berlatar belakang warna putih sebab dinding rumah lama warna putih, sekarang warna kuning pula sebab dirumah baru sekarang dindingnya warna kuning. Kalau nak ambil gambar dengan latarbelakang putih juga mungkin perlu beli skrin putih yang boleh diletakkan sebagai latarbelakang.

Bila dah mula menaip, mulalah nak tulis panjang-panjang. Cukuplah setakat ini dan nikmati hasil jahitan yang saya sempat siapkan dalam beberapa hari ini.

Shawl Instant Dengan Bunga Ros













Saturday, 4 January 2014

Pelbagai Fesyen Baju Kurung, Dress & Jubah

Masuk tahun baru, mestilah semuanya nak serba baru. Kalau anak-anak sekolah semuanya berpakaian baru. Ibu-ibu juga tidak ketinggalan dengan pakaian baru.

Bonus baru dapat, gaji pun akan naik lagi. Apa salahnya belanja sedikit untuk berpakaian dengan fesyen baju terkini. Malu lah kat kawan-kawan bila pergi kerja, pakai baju yang sama sahaja. Memang lah kawan-kawan tak kata apa-apa. Tetapi perasaan sendiri yang merasa tidak senang seolah-olah ada sesuatu yang tidak kena.

Pakaian melambangkan imej, peribadi dan personaliti kita. Sekurang-kurang dilihat daripada luaran. Bukannya niat nak melaram. Pakaian yang kemas dan bersih melambangkan diri kita yang sukakan kebersihan. Berpakaian sopan ketika bekerja seperti memakai baju kurung dan jubah menyerlahkan imej kita yang mementingkan kesopanan dan mengikut syariat.

Dengan memakai pakaian dengan fesyen terkini pula menunjukkan kita mengikuti perkembangan fesyen. Walaupun berfesyen tetapi tetap sopan dan menutup aurat. Lagi pun akan nampak cantik dan berkarisma.

Pakaian tak semestinya perlu mahal tetapi sederhana sahaja sudah cukup untuk menyerlahkan imej kita. Pakaian yang kemas dan selesa akan menambah keyakinan kita untuk bergaul. Tidak ada lagi keraguan dihati tentang pakaian.

Apabila kita selesa dan yakin barulah bersemangat untuk melakukan kerja. Makin bersemangat bekerja makin bertambahlah produktivi syarikat. Keuntungan syarikat pun makin meningkat. Nanti boleh dapat bonus lagi. Boleh tempah baju lain pula. Biar sekali lagi dengan package tudung pula.

“I love new clothes. If everyone could just wear new clothes everyday, I reckon depression wouldn’t exist anymore.”  ― Sophie Kinsella

"Saya menyukai pakaian baru. Jika setiap orang boleh sahaja memakai pakaian baru setiap hari, Saya merasakan kemurungan tidak akan wujud lagi" - Sophie Kinsella, Penulis Novel.

Nikmati Beberapa Fesyen Baju Kurung, Dress & Jubah Pilihan Pelanggan.

Baju Mini Kurung Moden



Baju Mini Kurung Dengan Sulaman Lace.



Baju Kurung Pesak.




Dress & Jubah








Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017