Showing posts with label fesyen jubah. Show all posts
Showing posts with label fesyen jubah. Show all posts

Wednesday, 19 March 2014

Peplum Sari, Kebaya Sari & Jubah

peplum sari

kebaya sari

jubah

Kalau dilihat kepada kata kunci atau keyword yang membawa banyak trafik ke blog ini pada masa sekarang adalah berkaitan dengan tempahan menjahit baju. Antara kata kunci popular yang dicari melalui google yang membawa kepada blog ini adalah seperti tempahan baju raya 2014, jahit baju raya 2014, tempahan menjahit baju, tempahan menjahit baju kurung, fesyen baju kurung, fesyen baju kurung 2014, fesyen dress dan banyak lagi yang lain. Mungkin sudah banyak artikel yang ditulis dalam blog ini sehingga disenaraikan dalam page google. Mungkin juga keyword di atas boleh hilang begitu sahaja pada bila-bila masa apabila semakin ramai mempromosi tempahan untuk hari raya nanti. Apa-apa pun kalau dapat mengekal pelanggan yang ada sekarang pun sudah dikira cukup baik. 

Nampaknya carian mengenai fesyen baju telah mengatasi carian berkaitan tudung dan syawl pada blog ini. Walaupun hari raya lambat lagi tetapi sudah ramai yang mula mencari tempahan untuk menjahit baju raya. Saya juga menjangkakan blog ini akan terus menerima trafik yang tinggi pada bulan-bulan yang akan datang apabila menghampiri bulan ramadan. Ramai pelanggan saya yang cuba buat pertama kali menempah pelbagai fesyen baju juga kini mula booking untuk tempahan jahit baju pada hari raya nanti.

Entri kali ini sebenarnya berkaitan dengan tempahan dari pelanggan saya iaitu peplum kain sari, kebaya sari dan jubah. Dalam entri yang lepas saya ada menceritakan berkaitan dengan pelbagai fesyen kebaya termasuklah kebaya sari, fesyen peplum dan juga fesyen jubah. Untuk mengenali fabrik sari boleh baca semula artikel di bawah.

Fabrik sari diperbuat daripada sutera, kapas dan juga kombinasi kapas dan sutera. Pada masa sekarang sari juga diperbuat daripada kain sintetik di mana harganya lebih rendah berbanding dengan fabrik yang diperbuat daripada bahan sutera atau kapas. Sari yang lebih mahal diperbuat daripada sutera yang bercampur dengan emas yang menghasilkan kesan berkilau atau daripada bahan kapas yang lebih licin dan halus. Dengan peredaran masa penggunaan kain sari telah dipelbagaikan dan disesuaikan dalam peredaran fesyen. Kini kain sari turut dijadikan sebagai baju kurung, kebaya, peplum dan lain-lain.

Kalau nak tempah jahit baju masih Kak Ros terima lagi  pada masa sekarang. Kalau nak tempah baju fesyen, boleh hantar gambar dahulu atau bawa baju contoh. Perlu bincang dahulu sebab ada sesetengah fesyen baju diluar pengetahuan Kak Ros.

"Kak Ros ni banyak betul buat promosi.  Tak letih ka?"  "Tudung saya bila nak siap?"

Kalau Kak Ros tak buat promosi macam mana nak tulis entri blog ini setiap hari. Pembaca setia pun dah ramai.

Saturday, 4 January 2014

Pelbagai Fesyen Baju Kurung, Dress & Jubah

Masuk tahun baru, mestilah semuanya nak serba baru. Kalau anak-anak sekolah semuanya berpakaian baru. Ibu-ibu juga tidak ketinggalan dengan pakaian baru.

Bonus baru dapat, gaji pun akan naik lagi. Apa salahnya belanja sedikit untuk berpakaian dengan fesyen baju terkini. Malu lah kat kawan-kawan bila pergi kerja, pakai baju yang sama sahaja. Memang lah kawan-kawan tak kata apa-apa. Tetapi perasaan sendiri yang merasa tidak senang seolah-olah ada sesuatu yang tidak kena.

Pakaian melambangkan imej, peribadi dan personaliti kita. Sekurang-kurang dilihat daripada luaran. Bukannya niat nak melaram. Pakaian yang kemas dan bersih melambangkan diri kita yang sukakan kebersihan. Berpakaian sopan ketika bekerja seperti memakai baju kurung dan jubah menyerlahkan imej kita yang mementingkan kesopanan dan mengikut syariat.

Dengan memakai pakaian dengan fesyen terkini pula menunjukkan kita mengikuti perkembangan fesyen. Walaupun berfesyen tetapi tetap sopan dan menutup aurat. Lagi pun akan nampak cantik dan berkarisma.

Pakaian tak semestinya perlu mahal tetapi sederhana sahaja sudah cukup untuk menyerlahkan imej kita. Pakaian yang kemas dan selesa akan menambah keyakinan kita untuk bergaul. Tidak ada lagi keraguan dihati tentang pakaian.

Apabila kita selesa dan yakin barulah bersemangat untuk melakukan kerja. Makin bersemangat bekerja makin bertambahlah produktivi syarikat. Keuntungan syarikat pun makin meningkat. Nanti boleh dapat bonus lagi. Boleh tempah baju lain pula. Biar sekali lagi dengan package tudung pula.

“I love new clothes. If everyone could just wear new clothes everyday, I reckon depression wouldn’t exist anymore.”  ― Sophie Kinsella

"Saya menyukai pakaian baru. Jika setiap orang boleh sahaja memakai pakaian baru setiap hari, Saya merasakan kemurungan tidak akan wujud lagi" - Sophie Kinsella, Penulis Novel.

Nikmati Beberapa Fesyen Baju Kurung, Dress & Jubah Pilihan Pelanggan.

Baju Mini Kurung Moden



Baju Mini Kurung Dengan Sulaman Lace.



Baju Kurung Pesak.




Dress & Jubah








Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017