Showing posts with label pelbagai fesyen baju. Show all posts
Showing posts with label pelbagai fesyen baju. Show all posts

Friday, 21 February 2014

Bila Baju Dah Siap Jahit










Bila Baju Dah Siap Jahit
  • Terasa puas hati tak terhingga kerana dapat melihat hasil jahitan sendiri.
  • Jika jahit baju sendiri bolehlah melaram dengan baju baru.
  • Jika jahit untuk pelanggan, terasa sangat lapang di dada. Tak ada lagi kena ligan dengan pelanggan yang asyik bertanya baju bila nak siap.
  • Bolehlah rehat sekejap,baring-baring untuk menghilangkan lenguh di badan sambil berebut TV dengan anak-anak untuk tengok cerita Hindustan atau pun drama Melayu.
  • Boleh ambil gambar dan upload ke blog atau facebook. Blog pun nampak sentiasa hidup walaupun tak tulis apa-apa.
  • Ada-ada sahaja idea untuk tulis entri blog.
  • Boleh cuba untuk buat tutorial tudung baru dan masukkan ke dalam blog.
  • Boleh mengemas rumah dan menyusun semula kain dan barang-barang menjahit.
  • Boleh telefon adik beradik di kampung bertanya khabar. 
  • Boleh memasak sendiri  resipi istimewa Bihun Sup Daging Utara. Hari ini kan hari minggu. Semua ada kat rumah.
  • Boleh ambil tempahan baru.
Jika pelanggan datang ambil baju. Ada la duit sedikit.
  • Boleh bawa anak-anak pergi tengok Pesta Buku Lelong Big Bad Wolf 2014 di The Mines Seri Kembangan.
  • Atau pun pergi berjalan-jalan sambil shopping di Alamanda, Putrajaya.
  • Malam nanti boleh belanja suami dan anak-anak makan di restoran kat luar.
  • Macam-macam boleh buat.
"Kak Ros, tudung saya dah siap ka, belum?"

"Belum"

"Besok boleh siap tak?

Baru sahaja nak berangan-angan dah ada pula yang tanya tudung dia.

Saturday, 4 January 2014

Pelbagai Fesyen Baju Kurung, Dress & Jubah

Masuk tahun baru, mestilah semuanya nak serba baru. Kalau anak-anak sekolah semuanya berpakaian baru. Ibu-ibu juga tidak ketinggalan dengan pakaian baru.

Bonus baru dapat, gaji pun akan naik lagi. Apa salahnya belanja sedikit untuk berpakaian dengan fesyen baju terkini. Malu lah kat kawan-kawan bila pergi kerja, pakai baju yang sama sahaja. Memang lah kawan-kawan tak kata apa-apa. Tetapi perasaan sendiri yang merasa tidak senang seolah-olah ada sesuatu yang tidak kena.

Pakaian melambangkan imej, peribadi dan personaliti kita. Sekurang-kurang dilihat daripada luaran. Bukannya niat nak melaram. Pakaian yang kemas dan bersih melambangkan diri kita yang sukakan kebersihan. Berpakaian sopan ketika bekerja seperti memakai baju kurung dan jubah menyerlahkan imej kita yang mementingkan kesopanan dan mengikut syariat.

Dengan memakai pakaian dengan fesyen terkini pula menunjukkan kita mengikuti perkembangan fesyen. Walaupun berfesyen tetapi tetap sopan dan menutup aurat. Lagi pun akan nampak cantik dan berkarisma.

Pakaian tak semestinya perlu mahal tetapi sederhana sahaja sudah cukup untuk menyerlahkan imej kita. Pakaian yang kemas dan selesa akan menambah keyakinan kita untuk bergaul. Tidak ada lagi keraguan dihati tentang pakaian.

Apabila kita selesa dan yakin barulah bersemangat untuk melakukan kerja. Makin bersemangat bekerja makin bertambahlah produktivi syarikat. Keuntungan syarikat pun makin meningkat. Nanti boleh dapat bonus lagi. Boleh tempah baju lain pula. Biar sekali lagi dengan package tudung pula.

“I love new clothes. If everyone could just wear new clothes everyday, I reckon depression wouldn’t exist anymore.”  ― Sophie Kinsella

"Saya menyukai pakaian baru. Jika setiap orang boleh sahaja memakai pakaian baru setiap hari, Saya merasakan kemurungan tidak akan wujud lagi" - Sophie Kinsella, Penulis Novel.

Nikmati Beberapa Fesyen Baju Kurung, Dress & Jubah Pilihan Pelanggan.

Baju Mini Kurung Moden



Baju Mini Kurung Dengan Sulaman Lace.



Baju Kurung Pesak.




Dress & Jubah








Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017