Showing posts with label jahit dress. Show all posts
Showing posts with label jahit dress. Show all posts

Friday, 30 September 2016

Menerima Tempahan Menjahit Baju Lelaki dan Wanita

Saya sedia menerima tempahan menjahit baju lelaki dan wanita. Tempahan untuk menjahit baju kurung, baju mini kurung, kebaya, kebarung, dress, jubah, peplum, blouse, baju pengantin, baju fesyen dan lain-lain kini dibuka semula.

Sekarang saya juga menerima tempahan untuk menjahit baju lelaki seperti uniform, baju sekolah lelaki, baju kemeja dan lain-lain. Berminat boleh hubungi saya.

Lihat contoh baju tempahan terkini dari pelanggan.

Baju kurung lining


Dress


Baju sekolah lelaki


Baju Budak



Baju kurung






Sudah ada yang booking untuk tempahan hari raya tahun ini. InsyaAllah sudah masuk senarai. 

Setakat ini saya hanya mengambil tempahan untuk individu sahaja.

Macam mana nak contact Kak Ros?  

Ada no telefon dalam blog ini. 

Wednesday, 21 May 2014

Dress Berjahit Lace




Sekeluarga memilih dress berjahit lace dengan warna pink menjadi tema utama. Material adalah dari jenis chiffon glitter dengan potongan A. Selesa dipakai dan nampak bergaya terutama jika dipakai untuk musim perayaan seperti hari raya.

Untuk makluman semua saya sudah menutup tempahan menjahit baju raya. Walaubagaimana pun saya masih menerima tempahan untuk tudung dan shawl. Saya tidak berani mengambil begitu banyak tempahan terutama jika mempunyai dead line sebelum hari raya.

Buat masa sekarang saya ingin memberi fokus untuk jahit tudung dan shawl dahulu. Kebanyakan saya perlu siapkan sebelum bulan puasa ini.

Cepat betul masa berlalu dah nak sambut puasa.

Friday, 21 February 2014

Bila Baju Dah Siap Jahit










Bila Baju Dah Siap Jahit
  • Terasa puas hati tak terhingga kerana dapat melihat hasil jahitan sendiri.
  • Jika jahit baju sendiri bolehlah melaram dengan baju baru.
  • Jika jahit untuk pelanggan, terasa sangat lapang di dada. Tak ada lagi kena ligan dengan pelanggan yang asyik bertanya baju bila nak siap.
  • Bolehlah rehat sekejap,baring-baring untuk menghilangkan lenguh di badan sambil berebut TV dengan anak-anak untuk tengok cerita Hindustan atau pun drama Melayu.
  • Boleh ambil gambar dan upload ke blog atau facebook. Blog pun nampak sentiasa hidup walaupun tak tulis apa-apa.
  • Ada-ada sahaja idea untuk tulis entri blog.
  • Boleh cuba untuk buat tutorial tudung baru dan masukkan ke dalam blog.
  • Boleh mengemas rumah dan menyusun semula kain dan barang-barang menjahit.
  • Boleh telefon adik beradik di kampung bertanya khabar. 
  • Boleh memasak sendiri  resipi istimewa Bihun Sup Daging Utara. Hari ini kan hari minggu. Semua ada kat rumah.
  • Boleh ambil tempahan baru.
Jika pelanggan datang ambil baju. Ada la duit sedikit.
  • Boleh bawa anak-anak pergi tengok Pesta Buku Lelong Big Bad Wolf 2014 di The Mines Seri Kembangan.
  • Atau pun pergi berjalan-jalan sambil shopping di Alamanda, Putrajaya.
  • Malam nanti boleh belanja suami dan anak-anak makan di restoran kat luar.
  • Macam-macam boleh buat.
"Kak Ros, tudung saya dah siap ka, belum?"

"Belum"

"Besok boleh siap tak?

Baru sahaja nak berangan-angan dah ada pula yang tanya tudung dia.

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017