Showing posts with label peplum sari. Show all posts
Showing posts with label peplum sari. Show all posts

Wednesday, 19 March 2014

Peplum Sari, Kebaya Sari & Jubah

peplum sari

kebaya sari

jubah

Kalau dilihat kepada kata kunci atau keyword yang membawa banyak trafik ke blog ini pada masa sekarang adalah berkaitan dengan tempahan menjahit baju. Antara kata kunci popular yang dicari melalui google yang membawa kepada blog ini adalah seperti tempahan baju raya 2014, jahit baju raya 2014, tempahan menjahit baju, tempahan menjahit baju kurung, fesyen baju kurung, fesyen baju kurung 2014, fesyen dress dan banyak lagi yang lain. Mungkin sudah banyak artikel yang ditulis dalam blog ini sehingga disenaraikan dalam page google. Mungkin juga keyword di atas boleh hilang begitu sahaja pada bila-bila masa apabila semakin ramai mempromosi tempahan untuk hari raya nanti. Apa-apa pun kalau dapat mengekal pelanggan yang ada sekarang pun sudah dikira cukup baik. 

Nampaknya carian mengenai fesyen baju telah mengatasi carian berkaitan tudung dan syawl pada blog ini. Walaupun hari raya lambat lagi tetapi sudah ramai yang mula mencari tempahan untuk menjahit baju raya. Saya juga menjangkakan blog ini akan terus menerima trafik yang tinggi pada bulan-bulan yang akan datang apabila menghampiri bulan ramadan. Ramai pelanggan saya yang cuba buat pertama kali menempah pelbagai fesyen baju juga kini mula booking untuk tempahan jahit baju pada hari raya nanti.

Entri kali ini sebenarnya berkaitan dengan tempahan dari pelanggan saya iaitu peplum kain sari, kebaya sari dan jubah. Dalam entri yang lepas saya ada menceritakan berkaitan dengan pelbagai fesyen kebaya termasuklah kebaya sari, fesyen peplum dan juga fesyen jubah. Untuk mengenali fabrik sari boleh baca semula artikel di bawah.

Fabrik sari diperbuat daripada sutera, kapas dan juga kombinasi kapas dan sutera. Pada masa sekarang sari juga diperbuat daripada kain sintetik di mana harganya lebih rendah berbanding dengan fabrik yang diperbuat daripada bahan sutera atau kapas. Sari yang lebih mahal diperbuat daripada sutera yang bercampur dengan emas yang menghasilkan kesan berkilau atau daripada bahan kapas yang lebih licin dan halus. Dengan peredaran masa penggunaan kain sari telah dipelbagaikan dan disesuaikan dalam peredaran fesyen. Kini kain sari turut dijadikan sebagai baju kurung, kebaya, peplum dan lain-lain.

Kalau nak tempah jahit baju masih Kak Ros terima lagi  pada masa sekarang. Kalau nak tempah baju fesyen, boleh hantar gambar dahulu atau bawa baju contoh. Perlu bincang dahulu sebab ada sesetengah fesyen baju diluar pengetahuan Kak Ros.

"Kak Ros ni banyak betul buat promosi.  Tak letih ka?"  "Tudung saya bila nak siap?"

Kalau Kak Ros tak buat promosi macam mana nak tulis entri blog ini setiap hari. Pembaca setia pun dah ramai.

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017