Showing posts with label blouse. Show all posts
Showing posts with label blouse. Show all posts

Wednesday, 11 February 2015

Blouse Lycra


Bagi mereka yang memikirkan apakah pakaian yang sesuai untuk dipadankan dengan seluar, kain atau sarung yang bukan sepasang dengan baju boleh memilih blouse sebagai pakaian pilihan.Blouse yang merupakan baju pendek yang longgar sesuai sebagai pakaian harian. Tidak perlu dipadankan dengan kain sepasang menjadi pilihan untuk keluar berjalan-jalan, ke pasar harian malahan untuk berehat di rumah. Mernjadi pilihan terutama oleh golongan wanita yang selesa dengan pemakaian seluar panjang ketika untuk berjalan-jalan dan beriadah.



Blouse lycra seperti yang ditunjukkan dalam gambar menjadi pilihan pelanggan kerana sifat kain lycra yang sejuk, elastik dan lembut. Malahan mudah dijaga tanpa perlu diseterika. Warna pilihan adalah warna plain yang boleh sesuai dengan pelbagai jenis tudung.

Bagi tukang jahit pula untuk menjahit kain lycra memerlukan kemahiran tertentu dan juga mesin jahit yangs sesuai untuk menjahit lycra kerana sifat kain yang suka bergulung apabila digunting kerana sifat meregangnya. 

Monday, 31 March 2014

Blouse Untuk Dijual

Blouse hasil jahitan sendiri dengan corak terkini untuk dijual. Material adalah dari fabrik jenis LYCRA. Sedap dipakai, sejuk dan lembut. 

SMS/Whatsapp Kak Ros: 017-4315193.
PM melalui facebook : https://www.facebook.com/nashfesyen

Harga blouse seperti dipaparkan di bawah setiap gambar. Kos Pos: RM6.00 (Semenanjung), RM10.00 (Sabah & Sarawak) walaupun beberapa helai dibeli.

Penghantaran menggunakan pos laju.

Sila lihat blouse di bawah. Pilih yang mana berkenan dihati. 

Code: BS0001
Size: M
Harga: RM65.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: BS0002
Size: L
Harga: RM65.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

Code: BS0003
Size: M
Harga: RM65.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: BS0004
Size: L
Harga: RM65.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

SOLD OUT
Code: BS0005
Size: L
Harga: RM65.00
Material : Lycra 
Ukuran dress adalah seperti di bawah.

Sunday, 16 February 2014

Jubah, Blouse, Dress dan Baju Kurung Untuk Pelanggan

Hari ini tak nak tulis cerita panjang-panjang. Cukuplah nak tunjukkan gambar beberapa tudung, shawljubah dress, blouse dan baju kurung yang berjaya disiapkan dalam beberapa hari ini seperti mana yang ditempah oleh pelanggan.

Ungkapan popular "A picture is worth a thousand words" cukup untuk mentafsirkan dan menggambarkan tudung dan baju yang sebagaimana menjadi pilihan pelanggan. Bukan semua orang suka membaca. Ada yang nak tengok gambar sahaja. Ada yang suka cerita. Ada yang suka kedua-dua sekali. Ikut minat masing-masing. Yang terbaik adalah mereka yang suka berfikir apabila melihat sesuatu ada membaca sesuatu.

Bagi pengiklan dan penjual online pula gambar atau imej yang cantik dan menarik amat penting untuk memukau pelanggan sehingga menjadikan pelanggan rasa tidak senang duduk dan termimpi-mimpi untuk mendapatkan produk tersebut.

Bagi saya pula yang masih belajar ilmu edit mengedit ini dan mengambil gambar secara profesional ini cukuplah untuk menunjukkan gambar hasil jahitan yang saya siapkan. Gambar yang diambil tanpa edit dan hanya menggunakan patung sebagai model. Kalau ikut hati memang macam-macam nak belajar. Mungkin juga perlu fikirkan untuk 'outsource' sahaja benda-benda macam ni. Nantilah bila dah maju nanti.

Kalau dulu gambar-gambar yang saya ambil berlatar belakang warna putih sebab dinding rumah lama warna putih, sekarang warna kuning pula sebab dirumah baru sekarang dindingnya warna kuning. Kalau nak ambil gambar dengan latarbelakang putih juga mungkin perlu beli skrin putih yang boleh diletakkan sebagai latarbelakang.

Bila dah mula menaip, mulalah nak tulis panjang-panjang. Cukuplah setakat ini dan nikmati hasil jahitan yang saya sempat siapkan dalam beberapa hari ini.

Shawl Instant Dengan Bunga Ros













Monday, 29 July 2013

Menerima Tempahan Menjahit Pakaian Wanita

                                                            Baju yang siap dijahit

Entri yang pertama ini saya ingin membuat promosi berkaitan perkhidmatan yang saya sediakan. Sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan baju kurung, baju moden, shawl, tudung chiffon dan lycra, langsir, baju melayu termasuk juga kursus menjahit baju dan tudung. Saya sedia menerimanya secara pukal atau individu. Bawa atau pos sahaja contoh baju bersama kain yang nak ditempah.

Saya juga menyediakan kursus menjahit baju, tudung dan langsir. Nak tukar awning tudung dan tukar zip pun boleh.

Lokasi di Seksyen 4 Tambahan, Bandar Baru Bangi, Selangor.

Boleh hubungi Kak Ros di 017-4315193 atau 03-89289970 atau datang sendiri ke rumah Kak Ros.

Kualiti terjamin. Biasanya pelanggan tersenyum puas bila pulang.

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017