Sunday, 13 April 2014

Tempah Baju Pengantin


Walaupun musim cuti sekolah sudah beberapa minggu berlalu, majlis perkahwinan tetap diadakan. Sekarang ini tidak kira masa lagi. Ada masa yang sesuai majlis perkahwinan boleh diadakan.

Bagi pengantin pula persiapan perlu diadakan terutama sekali dalam memilih pakaian pengantin yang sesuai. Perbincangan perlu diadakan sama ada untuk menyewa atau menempah sahaja. Pemilihan baju pengantin yang sesuai perlu dipandang serius dan banyak perkara perlu dititikberatkan. Jika perlu menyewa perlulah mencari baju yang sesuai dengan harga sewa yang berpatutan mengikut budget.

Masalah yang biasa timbul apabila menyewa adalah adalah ukuran baju yang tidak sesuai dengan bentuk tubuh. Sudah puas mencari tetapi semuanya tidak sesuai. Ada yang terlalu labuh, pendek, ketat dan macam-macam lagi. Hari perkahwinan hari yang istimewa. Setiap momen perlu diabadikan untuk kenangan masa hadapan. Jika pakaian pengantin nampak janggal dan kekok. Momen tersebut akan rugi selama-lamanya.

Membuat tempahan pakaian pengantin mungkin boleh dipertimbangkan. Pakaian pengantin secara 'custom made' merupakan suatu kepuasan sebenarnya kerana baju yang ditempah tidak pernah digayakan oleh orang lain. Kalau boleh hari yang istimewa ini biarlah lebih eksklusif dan tidak mahu baju pengantin yang hendak digayakan nanti sama pula dengan orang lain.

Pemilihan rekabentuk baju lebih mudah pada masa sekarang. Dengan bantuan google cari sahaja rekabentuk baju pengantin yang dikehendaki. Kemudian berbincang dengan tukang jahit untuk menjahit seperti gambar yang dicari. Kesesuaian baju berkait rapat dengan bentuk tubuh seseorang disamping pemilihan warna, perincian atau tema yang dikehendaki. Oleh sebab itulah baju 'custom made' menjadi pilihan dan boleh dicadangkan kepada tukang jahit.

Pemilihan warna seperti warna emas kekuning-kuningan dengan lace lining yang diperincikan dengan manik dan kristal tentunya memberi percikan aura glamour yang menawan kepada pengantin. Pengantin tentunya tersenyum riang di hari yang sungguh bermakna ini. Majlis gilang-gemilang dengan menggayakan baju pengantin yang ditempah ini di atas pelamin yang indah pula diperhati oleh sanak saudara dan rakan taulan dan dirakam pula oleh jurugambar profesional akan menjadi momen yang sungguh indah yang akan dikenangkan suatu masa nanti.

Tak rugi saya menempah baju pengantin.
Post a Comment

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2018