Sunday, 8 December 2013

Tudung Lycra Soft Awning

Dari benang menjadi kain. Dari kain menjadi tudung. Tudung adalah dari jenis fabrik lycra. Pilihan diberi kepada pelanggan untuk memilih sama ada untuk membuat tudung berdagu (mempunyai pelapik dagu) atau tanpa berdagu (tiada pelapik dagu) dan juga sama ada untuk jenis awning lembut (soft awning) atau awning keras (hard awning).

Ini memudah pelanggan untuk membuat pilihan sendiri supaya sesuai dengan kehendak dan keselesaan masing-masing. Inilah yang saya postkan dalm entri yang lepas, Tempahan Tudung Labuh Lycra & Cotton Lycra.

Perbezaan antara soft awning dan hard awning adalah soft awning tidak dilapisi dengan pengeras atau bakrum manakala hard awning atau awning keras pula dilapisi dan dijahit dengan pengeras atau bakrum.

Tudung pula dijahit dengan fabrik lycra yang lembut. Walaupun tanpa pengeras awning tersebut boleh terbentuk cantik, kemas, tidak lembik dan tak mudah patah. Pinggiran kain tudung pula dikemaskan dengan menguna jahitan coverstitch (double stitch).

Sesiapa yang berminat dengan tudung lycra labuh ini boleh lihat post saya yang lepas di. mana masih ada lagi fabrik tersedia untuk ditempah.

Jika tidak berkenan dengan fabrik yang saya sediakan boleh bawa kain lycra atau cotton lycra pilihan sendiri. Di Jakel sekarang ada jualan harga junam sempena hujung tahun. Boleh dapatkan kain lycra atau cotton lycra dengan harga murah.

DARI KAIN MENJADI TUDUNG

Tudung di bawah adalah tudung labuh berdagu lycra dengan awning lembut (soft awning).

kain lycra
tudung lycra soft awning

Tudung di bawah adalah tudung labuh berdagu lycra dengan awning keras (hard awning).

kain lycra
tudung lycra hard awning
Post a Comment

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2018