Showing posts with label fesyen selendang. Show all posts
Showing posts with label fesyen selendang. Show all posts

Monday, 9 June 2014

Shawl Sarung

shawl sarung dari sebelah luar

shawl sarung dari sebelah dalam

digayakan di kepala

shawl sarung dari sebelah luar

shawl sarung dari sebelah dalam

digayakan di kepala

Shawl sarung atau tudung sarung dikategorikan sebagai shawl instant atau tudung instant kerana mudah dipakai dan senang disarungkan di kepala. Contoh shawl sarung di atas adalah untuk shawl sarung dengan warna yang berlainan iaitu merah dan ungu. Warna di luar dan di dalam adalah berlainan dari material lycra 2 tone. 

Cara menjahitnya juga mudah hanya menggunakan mesin jahit tepi halus untuk mencantum hujung kain menjadi seperti sarung. Selepas itu jahit tepi keliling untuk di sebelah atas dan bawah kain untuk menjadinya cantik dan kemas.

Trend shawl instant menjadi trend fesyen terkini untuk shawl dan tudung dan sentiasa mendapat permintaan yang tinggi terutamnya untuk mereka yang bekerja dan ingin bergaya. Oleh sebab itu sentiasa ada sahaja tempahan dari pelanggan untuk shawl jenis instant atau shawl segera ini. Sudah beberapa kali dihantar untuk dijahit dan sekejap sahaja habis dijual seperti pisang goreng panas.

Boleh sahaja menggunakan apa-apa jenis fabrik kain samada lycra, denim atau chiffon. Shawl sarung atau shawl instant ini sangat dihargai oleh mereka yang tidak pernah cukup masa mengurus urusan harian. Tambahan pula terdapat berbagai jenis warna yang sepadan dengan warna atau corak pada baju. Oleh sebab itulah shawl sarung ini sentiasa ada permintaan. 

Macam mana nak pakai shawl sarung ini? Kak Ros pun tak tahu. Pandai-pandailah belit sendiri.

Sunday, 24 November 2013

Pelbagai Fesyen Selendang Pilihan Pelanggan

Kepada peniaga shawl atau selendang secara online, faktor kelainan atau keunikan pada selendang antara faktor yang boleh menghasilkan jualan. Kelainan di sini bukanlah pada design sepenuhnya tetapi juga dari segi pemilihan jenis material fabrik, corak, saiz, perincian yang terdapat pada selendang  dan lain-lain.

Jadi kepada sesiapa yang tidak pandai tentang design selendang tidak perlu risau kerana pemilihan material dan corak pada fabrik serta saiz yang tertentu juga boleh menjadi sesuatu shawl itu ada kelainan atau unik. Pilih sahaja design yang biasa dipakai seperti shawl panjang atau half moon. Pilih fabrik sendiri dengan corak sendiri. Maka shawl itu akan menjadi produk tersendiri yang unik dan mempunyai kelainan.

Faktor di atas antara sebab mengapa peniaga shawl atau tudung online lebih suka menghantar shawl atau tudung kepada tailor atau tukang jahit untuk dijahit.

Walaupun banyak pembekal atau pemborong selendang yang menawarkan harga yang murah untuk pembelian pukal tetapi ramai yang masih menghantarnya kepada tukang jahit untuk dijahit.

Mengapa sebahagian daripada mereka tidak membelinya selendang secara borong daripada pemborong atau pergi sahaja ke Jalan Tuanku Abdul Rahman (Jalan TAR)  dan boleh mendapatnya secara murah.

Inilah antara jawapan yang diberi oleh pelanggan saya. 

1. Untuk menjual di internet produk mesti unik atau perlu ada kelainan dan tidak terdapat di tempat lain. Kalau produk tersebut ada dijual di tempat lain, pembeli akan membandingkan harga di tempat lain yang mungkin lebih murah.

2. Dengan menghantar kepada tukang jahit, saya boleh memilih kain sendiri dengan corak sendiri dan material kain sendiri. Kemungkinan produk itu sama dengan orang lain adalah rendah. Walaupun produk itu shawl half moon atau shawl empat segi yang biasa dijual tetapi jenis material, corak kain, saiz shawl mungkin tidak sama. Malahan corak kain di kedai textile sentiasa berubah-ubah. Hari ini pergi mungkin tidak dapat lagi corak fabrik yang sebelumnya.

3. Saya lebih berpuashati dengan pilihan saya sendiri daripada fesyen yang sudah ditentukan oleh pemborong.

4. Pilihan warna saya yang tentukan sebab saya yang memilih sendiri dari kedai textile.

5. Saya boleh buat researh dulu fesyen produk apa yang diminati pelanggan. Jadi saya boleh menjual produk pilihan terkini.

6. Saya dah cuba jual shawl atau tudung yang  beli selendang di Jalan TAR, pelanggan saya selalu membandingkan dengan tempat lain. Dekat pasar malam katanya boleh dapat lebih murah.

7. Saya boleh tanya dahulu dengan pelanggan saya, design bagaimana yang dia nak, berapa labuh kain. Jualan mengikut permintaan pelanggan lebih cepat laku.

8. Saya boleh letak 'label cloth' atau 'label tag'  sebagai jenama produk saya.

9. Saya boleh letak harga lebih tinggi kerana produk itu tidak terdapat di tempat lain. Pembeli tak boleh membandingkan harga. Jika pembeli sudah tertarik, mereka sanggup mengeluar duit untuk membeli.

10. Cerita produk saya akan menjadi viral jika pelanggan saya menceritakan keistimewaan produk saya kepada kawan-kawan mereka yang lain pula. Ini mungkin boleh menjadi 'tipping point' atau titik puncak yang mungkin akan meningkatkan dan mempopular jualan saya suatu hari nanti.

11. Kalau produk saya mendapat sambutan. Pembeli akan terus membeli dengan saya kerana hanya saya yang menjual produk tersebut.

12. Untuk bersaing dengan pelbagai penjual selendang dan tudung kita mesti kreatif. Sebab itu saya memilih jenis fabrik saya sendiri, tentukan saiz dan design saya sendiri.

13. Senang la berurusan dengan Kak Ros. Buat apa saya pergi kat tempat lain.

Faktor di atas antara salah satu faktor yang berjaya menghasilkan jualan di internet. Produk yang tidak ada di tempat lain akan di cari dan diminati oleh pelanggan.

Lihatlah pelbagai fesyen selendang pilihan.

Selendang dengan corak batik canting. Canting dihasilkan sendiri oleh pelanggan. Sungguh kreatif dan unik,




Selendang dengan warna satu tone.



Selendang dengan gabungan 3 warna.


Selendang dengan pelbagai corak menarik


Selendang berbutang


Saya bukanlah pereka fesyen. Saya tidak menyediakan khidmat mereka fesyen selendang.

Fesyen selendang dia atas adalah fesyen selendang panjang atau halfmoon. Kelainan atau keunikan adalah pada corak, saiz selendang atau pada hiasan atau perincian yang terdapat pada selendang.

Saturday, 28 September 2013

Jahit Tudung, Shawl, Memahami Kehendak Pelanggan

Pelanggan mahu kelainan dan keunikan kepada produk mereka. Sebab itu mereka memilih tukang jahit untuk menjahit tudung atau shawl mereka. Ini tidak dapat dilakukan kalau membeli secara borong.

Sebagai tukang jahit aku perlu memahami kehendak pelanggan. Sebab itu pelanggan aku biasanya datang ke rumah untuk berbincang. Pilihan dan padanan warna, ukuran, corak, rekabentuk dan macam-macam lagi perlu dibincang. Kadang-kadang memeningkan kepala aku sebagai tukang jahit. Kehendak pelanggan perlu difahami tetapi semua ini memberi aku kemahiran dalam selok belok fesyen tudung dan shawl terkini. Semuanya memerlukan kesabaran dan ketekunan.

Kadang-kadang permintaan pelanggan juga amat mengelirukan. Aku perlu berhati-hati semasa memotong dan menjahit. Kalau silap potong kain mungkin kena ganti balik. Rugilah duit dan masa aku. Biasanya aku tidak ada masalah untuk menjahit pelbagai jenis bentuk dan fesyen selendang. Kalau perkara yang diminta susah diikuti aku akan memberi nasihat untuk kesenangan aku sebagai tukang jahit. Yang penting bagi aku pelanggan berpuas hati, kehendak mereka di ikuti dan mereka datang lagi untuk menjahit.

Itulah sebenarnya kelebihan menghantar tudung, shawl atau selendang kepada tukang jahit. Yang paling mudah bagi aku bila pelanggan kata 'ikut suka Kak Ros nak buat macam manapun'. Nota-nota di bawah adalah contoh nota dari pelanggan untuk aku ikut.


Pelbagai jenis kain

Nota untuk diikuti

Kehendak fesyen pelanggan

Nota pelanggan

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017