Wednesday, 22 October 2014

Shawl Pilihan Pelanggan

Tempahan yang paling banyak diterima adalah jahit tepi shawl yang dihantar secara pukal. Selain daripada itu tempahan dari pelanggan untuk kegunaan sendiri sentiasa diterima.

Memang sukar untuk memenuhi permintaan yang pelbagai ini dengan design yang bermacam-macam sehinggakan kadang-kadang saya terfikir untuk menghadkan kepada fesyen-fesyen tertentu sahaja. Ada yang memujuk dan ada yang sanggup menunggu untuk minta saya jahitkan juga mengikut fesyen pilihan mereka sendiri. Kadang-kadang saya pun tidak ada idea bagaimana hendak menjahitnya kerana tidak pernah mencubanya sebelum ini. Melakar fesyen di atas kertas lebih mudah berbanding untuk menjahitnya. Perlu dicuba berkali-kali untuk mendapat design seperti yang dikehendaki.

Menjahit perlukan ketelitian, kesabaran dan fokus sepertimana memasukkan benang ke dalam lubang jarum. Jika dilakukan secara tergesa-gesa dan hendak cepat memang tidak akan berjaya. Oleh sebab itulah kadang-kadang saya menolak untuk fesyen yang rumit dan memakan masa.

Di bawah ini saya kongsikan beberapa tempahan shawl pilihan pelanggan untuk minggu ini. Shawl instant menjadi pilihan berbanding tudung 3 layer dan tudung lycra berdagu.

Shawl Instant Butterfly Berawning PutihShawl Instant Bunga Ros
Shawl Instant Kedut Kain SatinShawl Instant Syria Lipan

Hanya beberapa warna ditunjukkan di sini kerana warna-warna yang lain sudah ditujukkan pada post sebelum ini.Tempahan sekarang ini sudah merentasi sempadan Malaysia. Ramai peminat shawl rupanya di mana-mana sahaja.

Kadang-kadang terasa juga untuk mengurangkan aktiviti blogging ini tetapi apabila melihat trafik pada blog semakin meningkat terasa sayang pula jika tidak ada entri terbaru.
Post a Comment

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2018