Showing posts with label shawl pilihan. Show all posts
Showing posts with label shawl pilihan. Show all posts

Monday, 11 May 2015

Beberapa Gambar Shawl & Tudung

Ramai yang minta saya masuk lebih banyak gambar shawl dan tudung dalam satu entri supaya senang nak cari. Apabila dah terlalu banyak entri semakin sukar untuk klik setiap tajuk untuk melihat gambar shawl & tudung. Tambahan pula kalau internet slow. Loading gambar pula lambat. Tetapi nak tengok juga gambar. Kadang-kadang puas menunggu untuk membuka setiap entri.

Saya memang tidak boleh mengumpul semua gambar untuk dimasukkan dalam satu entri. Apa yang saya update berdasarkan tempahan semasa sahaja. Itu pun kalau rajin mengambil gambar. Untuk mengambil gambar pun memakan masa juga. Kadang-kadang gambar yang saya ambil sudah beberapa kali saya masukkan dalam blog ini cuma dengan cerita yang berbeza. Sebab itu kadang-kadang saya tidak perlu mengulang untuk memasuk tudung atau shawl dengan design yang sama lagi.

Untuk memastikan blog ini sentiasa berupdate saya masuk juga gambar tudung atau shawl dengan design yang sama tetapi dengan cerita yang berlainan. Ada pembaca blog ini mengambil masa sehingga sebulan untuk membaca setiap entri blog ini dengan membacanya sedikit demi sedikit kerana bekerja. Bangga juga kerana ada yang suka membaca blog ini walaupun sekadar cerita berkaitan jahit menjahit sahaja dan cerita merapu yang entah apa-apa. Saya sendiri tidak sangka dari mana idea itu datang untuk menulis. Kebanyakannya secara spontan. Dengan page view melebihi sejuta menunjukkan blog ini ada pembacanya sendiri. Terima kasih yang sudi membaca.

Banyak manfaat rupanya apabila saya mempunyai blog ini.  Semakin lama semakin ramai yang mengenali saya. Ada skawan lama menghubungi saya apabila membuat carian berkaitan tudung dan shawl di laman Google. Saya sendiri pun macam tak percaya saya ada blog ini menjadikan saya semakin sibuk setiap hari. Mengurus tempahan setiap hari dan mempunyai beberapa orang pekerja menjadikan saya bukan lagi sekadar tukang jahit tetapi sebagai seorang usahawan yang merangkak sedikit demi sedikit kerana kurang pengetahuan dan pengalaman.

Beberapa gambar shawl dan tudung yang sempat saya kongsikan di sini.












Thursday, 29 January 2015

Shawl Pilihan



Ada yang minta saya jahitkan shawl ini. Saya pun jahit sahajalah. Bahagian muka dijahit dengan jahitan kelim. Keliling pula dijahit dengan jahit tepi halus. Kain menggunakan kain lycra. 

Tudung nampak kedut sedikit sebab tak sempat nak seterika,


Saya pun tidak tahu apa nama shawl ini. Cara pakai pun mudah sahaja.

Wednesday, 22 October 2014

Shawl Pilihan Pelanggan

Tempahan yang paling banyak diterima adalah jahit tepi shawl yang dihantar secara pukal. Selain daripada itu tempahan dari pelanggan untuk kegunaan sendiri sentiasa diterima.

Memang sukar untuk memenuhi permintaan yang pelbagai ini dengan design yang bermacam-macam sehinggakan kadang-kadang saya terfikir untuk menghadkan kepada fesyen-fesyen tertentu sahaja. Ada yang memujuk dan ada yang sanggup menunggu untuk minta saya jahitkan juga mengikut fesyen pilihan mereka sendiri. Kadang-kadang saya pun tidak ada idea bagaimana hendak menjahitnya kerana tidak pernah mencubanya sebelum ini. Melakar fesyen di atas kertas lebih mudah berbanding untuk menjahitnya. Perlu dicuba berkali-kali untuk mendapat design seperti yang dikehendaki.

Menjahit perlukan ketelitian, kesabaran dan fokus sepertimana memasukkan benang ke dalam lubang jarum. Jika dilakukan secara tergesa-gesa dan hendak cepat memang tidak akan berjaya. Oleh sebab itulah kadang-kadang saya menolak untuk fesyen yang rumit dan memakan masa.

Di bawah ini saya kongsikan beberapa tempahan shawl pilihan pelanggan untuk minggu ini. Shawl instant menjadi pilihan berbanding tudung 3 layer dan tudung lycra berdagu.

Shawl Instant Butterfly Berawning Putih



Shawl Instant Bunga Ros




Shawl Instant Kedut Kain Satin



Shawl Instant Syria Lipan

Hanya beberapa warna ditunjukkan di sini kerana warna-warna yang lain sudah ditujukkan pada post sebelum ini.







Tempahan sekarang ini sudah merentasi sempadan Malaysia. Ramai peminat shawl rupanya di mana-mana sahaja.

Kadang-kadang terasa juga untuk mengurangkan aktiviti blogging ini tetapi apabila melihat trafik pada blog semakin meningkat terasa sayang pula jika tidak ada entri terbaru.

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2017