Thursday, 13 August 2015

Cara Jahit Tudung & Shawl Carian Paling Popular


Cara jahit tudung & shawl merupakan carian keyword paling popular pengunjung yang membawa mereka ke blog ini. Carian tersebut tidak menghampakan pengujung kerana apa yang dicari terdapat dalam blog ini. Dengan keyword tersebut blog ini terus dikunjungi pengunjung sama ada pengunjung lama atau pun baru.

Apa yang saya perhatikan sesuatu blog akan mendapat trafik yang konsisten apabila blog itu boleh menjadi rujukan kepada pengunjung. Post yang mempunyai panduan, cara, tutorial dan lain-lain yang seumpama dengannya akan terus dikunjungi pengunjung. Keyword yang evergreen akan dicari sepanjang masa. Blog yang mempunyai keyword tersebut an mendapat tempat yang baik di google akan terus dikunjungi walaupun blog tersebut sudah lama tidak dikemaskini.

Mungkin bagi sesetengah orang tulisan berbentuk panduan boleh dijual dan menghasilkan keuntungan terutamanya jika dibuat dalam bentuk ebook atau buku fizikal. Bagi saya panduan percuma yang ditunjukkan di dalam blog juga boleh mendatang keuntungan dalam bentuk yang lain. Setiap satu ada kelebihan masing-masing. Saya merasakan blog saya lebih dikenali kerana terdapat beberapa panduan dan cara menjahit berbanding entri-entri saya yang lain.

Walaupun terdapat panduan menjahit yang saya masukkan dalam blog ini, masih ramai yang bertanya untuk belajar menjahit terus dengan saya. Jika pada bulan puasa yang lepas saya berhenti sekejap untuk membuka kelas menjahit tudung, sekarang saya bercadang untuk membuka semula kelas tersebut pada setiap hari sabtu. Belajar secara terus dengan pengajar lebih mudah untuk difahami terutamanya untuk perkara-perkara yang nampak sukar.

Ramai juga yang bertanya saya bagaimana cara untuk menjahit shawl instant dua muka. Insya Allah jika tidak ada aral melintang saya akan cuba masukkan dalam post yang akan datang.
Post a Comment

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2018