Monday, 15 September 2014

Tudung Syria Dengan Pelapik Dagu


Tudung Syria Berdagu


Pola Tudung Syria Berdagu

Fesyen selalunya berkaitan dengan pengulangan idea. Sedikit sentuhan dan olahan pada fesyen akan mencipta suatu trend baru. Menghasilkan sesuatu yang unik, menjadi ikutan dan kegilaan.

Dari bahan asas benang ditenun menjadi kepingan kain. Dari situ munculnya pereka fesyen memerah idea, menghasilkan lakaran fesyen untuk diserahkan kepada tukang jahit untuk direalisasikan menjadi produk pakaian yang dikehendaki. 

Sesuatu produk itu tidak akan menjadi kenyataan jika tidak mendapat sentuhan dari tukang jahit. Kemahiran tukang jahit sahaja yang mampu menukar kepingan kain menjadi produk tiga dimensi yang cantik, menarik dan indah dipandang.

Tudung jahitan kali ini atas permintaan pelanggan iaitu tudung syria ditambah dengan pelapik dagu. Tudung dengan ukuran labuh dengan fabrik dari jenis lycra. Dijahit tepi dengan jahitan coverstitch. Saya sertakan pola untuk panduan menjahit. Tutorial menjahit tudung di dalam blog ini sudah mencukupi untuk menjahit sendiri tudung ini. 

Sebab itu saya katakan fesyen itu sendiri hanyalah pengulangan idea. Idea yang asal semua orang boleh menggunakannya kerana sudah lama wujud.
Post a Comment

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2018