Monday, 4 November 2013

Baju Kurung Lycra

baju kurung lycra

baju kurung lycra

baju kurung lycra

Baju kurung sudah tidak perlu diperkenalkan lagi, menjadi kebanggaan orang melayu sejak zaman berzaman dan sesuai dipakai di semua majlis.

Menjadi pilihan golongan wanita yang bekerja di pejabat, dipakai di majlis-majlis, di tempat awam dan di semua tempat.  Kalau sebelum ini ramai yang memilih kain kapas untuk dibuat baju kurung kerana besesuaian dengan cuaca panas di negara kita. Kini fabrik dari lycra pula semakin diminati.

Selesa dipakai, tidak mudah berkedut, tak perlu digosok, sejuk, dan mudah meregang antara sifat lycra yang menjadi pilihan ramai. Walaubagaimanapun baju dan kain lycra tidak sesuai dipakai terlalu ketat dan sendat.

Kepada sesiapa yang ingin mengubah selera dari baju kurung kapas kepada lycra bolehlah mencari fabrik lycra ini untuk baju kurung. Kalau di Bandar Baru Bangi boleh singgah di Gulatis. di Kajang boleh pergi ke Kamdar. Di KL dan Shah Alam boleh singgah di Jakel. Di Putrajaya dan Seremban tak tahu pula di mana.

Gambar di atas adalah baju kurung moden lycra yang ditempah oleh pelanggan saya yang bekerja di Putrajaya. Fabrik lycra pilihan adalah jenis bercorak (printed lycra).

Post a Comment

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2018