Tuesday, 15 December 2015

Shawl Tali


Shawlnya  biasa sahaja tetapi ditambah tali supaya boleh diikat semasa memakainya. Dengan adanya ikatan tali, shawl tidak mudah tanggal walaupun melakukan aktiviti lasak. Sesuai untuk mereka yang rimas apabila shawl asyik nak tertanggal. Dengan adanya tali shawl akan terikat kemas dan pergerakan menjadi lebih mudah di kala bersukan, bekerja secara aktif atau keadaan berangin. Cara memakainya mudah sahaja dengan mengikat tali tersebut di sebelah leher belakang. 

Konsep tali ini bukanlah baru. Tali sudah diperkenalkan pada telekung, hood dan lain-lain. Begitu juga dengan butang, cakuk,zip, pin, kerongsang dan lain-lain. Semuanya diguna untuk mengikat atau mengetatkan kain supaya tidak mudah tertanggal. Cuma sekarang setiap orang semakin kreatif untuk menggabungkannya pada tudung atau shawl dalam bentuk package. 

Semuanya menjadikan dunia fesyen dan tudung semakin bersemarak. Menggayakan fesyen baru untuk shawl dan tudung tidak lagi menjadi pelik. Ianya cepat menjadikan ikutan tambahan pula apabila digayakan oleh seorang selebriti, 
Post a Comment

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2018