Monday, 14 December 2015

Shawl Dua Muka + Pleated + Kedut Di Tepi + Hiasan Batu


Shawl dua muka ini saya gabungkan dengan jahitan pleat di atas shawl dan jahitan kedut di sebelah tepi. Saya juga jahitkan hiasan batu di sebelah sisi atas kepala dan hujung shawl. Gabungan berbagai jenis jahitan dan aksesori pada tudung dengan pelbagai idea menjadikan sesuatu tudung atau shawl itu nampak menarik dan unik. 

Penggunaan pelbagai hiasan yang dijahit pada tudung semakin menjadi trend pada masa sekarang. Setiap orang inginkan kelainan maka lahirkan pelbagai jenis hiasan pada tudung. Hiasan atau aksesori pada tudung dan shawl seperti manik, lace, sequin, reben, bunga, dokoh semakin banyak digunakan oleh penggemar tudung dan shawl. Kalau dahulu hiasan atau aksesori ini banyak didapati pada pakaian wanita. Idea yang sama sekarang dipindakan kepada tudung dan shawl. 

Shawl 2 muka berpleat dengan kedut dan hiasan batu ini saya jahitkan untuk dipakai sendiri untuk pergi makan kenduri di rumah kawan sekolah di Selayang semalam. Sambil makan kenduri boleh juga promosi jahitan shawl terbaru. Jahitan sahaja baru tetapi ideanya tetap sahaja lama. Fesyen terbaru hanyalah pengulangan idea yang lama.
Post a Comment

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2018