Sunday, 11 June 2017

Fesyen Baju Raya Tahun Ini
Bilakah masa paling sesuai untuk bergaya seperti selebriti? Di hari-hari biasa nampak janggal pula memakai pakaian berfesyen ini. Tambahan pula jika tidak bekerja dan hanya menjadi suri rumah sepenuh masa. Yang bekerja pula juga terasa janggal juga memakai baju berfesyen ini. Jika tempat kerja ada Majlis Jamuan Makan Malam bolehlah mencuba. Itu pun kalau ada. Dalam ekonomi sekarang ini banyak syarikat dah berjimat.

Masa yang sesuai adalah sewaktu Hari Raya. Tidak terasa janggal untuk melaram seperti selebriti kerana hampir setiap orang akan memakai baju baru. Begitu juga dengan baju berfesyen. Oleh sebab itu peluang begini tidak boleh dilepas begitu sahaja. Lagi pun sekarang ini masa untuk berkongsi dengan rakan-rakan melalui facebook, whatsapp dan instagram. 

Biar keluar duit sedikit untuk mendapat baju fesyen yang berkenan di hati. Hari raya perlu dirai dengan rasa gembira. Malulah dengan saudara mara dan kawan-kawan kalau nampak biasa-biasa sahaja di hari raya. Biarlah nampak bergaya sedikit. Pada hari tersebut boleh dikatakan semua orang akan balik kampung. Kawan-kawan yang sudah lama tak berjumpa pun akan balik juga. Sekarang pun banyak petemuan dengan kawan-kawan sekolah atau reunion diadakan. Mestilah bergaya. Nak selfie dengan kawan-kawan juga nanti.

Paling terbaik untuk mendapat baju berfesyen yang selesa dipakai adalah dengan membuat tempahan menjahit kerana ukuran sudah tentu seperti yang dikehendaki. Walaupun nampak fit dengan badan tetapi selesa dipakai. Tak apa keluar duit sedikit. Kalau boleh biarlah sedondon satu keluarga. Rasanya sudah tak sabar lagi nak balik kampung menyambut hari raya.

Walau apa pun niat sebenar untuk berhari raya di kampung adalah untuk mengukuhkan silaturahim bersama saudara mara dan kawan-kawan.
Post a Comment

Post Utama

Kedai Online Nash Fesyen

Post Paling Popular

HAKCIPTA TERPELIHARA NASH FESYEN 2018